Natural Care

Защо кожата ни се нуждае от хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Главен компонент на съединителната тъкан, заедно със свързаните с нея белтъци тя изгражда основата на междуклетъчното вещество.

Хиалуроновата киселина е във всички нас още от момента на раждане, но количеството й в организма намалява с възрастта и допринася към процеса на стареене.

Благодарение на спираловидната си структура тя играе ролята на “молекулярна” гъба и привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. По този начин поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процесите на стареене.

Хиалуроновата киселина е отговорна за запазването на влагата в кожата. С напредването на възрастта обаче синтезирането й драстично намалява, като в същото време се ускорява нейното разграждане. Това води до различни негативни последствия, свързани с външния вид и състояние на кожата. Те са свързани най-вече с кожата на лицето и някои специфични негови зони като очи, устни, нос, брадичка и т.н. Изразяват се в появата на бръчки, пигментации и като цяло загубването на типичния свеж и младежки вид на кожата. 

Естественото съдържание на хиалуронова киселина в организма зависи от много фактори. Важно значение има и приемът на някои витамини и минерали (магнезий, желязо, цинк), аскорбинова киселина. При недостиг или излишък на тези вещества синтезът на хиалуронова киселина намалява и се влошава качеството й. Тук на помощ идва козметиката. Тя използва хиалуроновата киселина като интензивни повърхностни и дълбоки хидратиращи съставки.

Продуктите, съдържащи хиалуронова киселина, са с деликатна консистенция, абсорбират се бързо от кожата, без да я омазняват. Редовната им употреба повишава съдържанието на влага в горните клетъчни слоеве, възстановява нормалния й хидробаланс и укрепва съпротивителните й сили. Когато се използва директно върху кожата, посредством определен разкрасяващ продукт, като крем или гел, хиалуроновата киселина хидратира кожата като овлажнител. Буквално привлича влагата от въздуха в кожата и подпомага хидратирането на цялата кожа, посредством циркулацията. Благодарение на този начин на действие, дерматологичният ефект на хидратиране е многократно по-голям в сравнение с този на продукт, базиран на вода и мазнини.

Най-съществените ползи за кожата от хиалуронова киселина:
 • Идеален хидратиращ агент за чувствителна и зряла кожа
  Ако трябва да внимавате за съставките, които поставяте върху кожата си поради алергии или чувствителност, нямате по-добър приятел от хиалуроновата киселина. Това е една от най-добрите съставки за чувствителна кожа. От друга страна, зрялата кожа се нуждае от ежедневни специални грижи, които да намалят вредното влияние на околната среда. Хиалуроновата киселина може да бъде една добра грижа.
 • Забавя появата на бръчки
  Загубата на естествената хиалуронова киселина е една от причините за появата на бръчки. Ето защо редица козметични брандове обогатяват своите специализирани грижи против бръчки именно с хиалуронова киселина. В резултат кожата има свеж вид, по-здрава е и еластична.
 • Добра хидратация 
  Едно от най-известните предимства на хиалуроновата киселина е способността ѝ да хидратира кожата. Независимо дали сте със суха, смесена към мазна или нормална кожа, тя се нуждае от всекидневна хидратация. В почти всички козметични продукти за подхранване на кожата се съдържа хиалуронова киселина. Нанесена върху кожата тя спомага за задържането на влагата, като хидратирайки я, запазва и нейния младежки вид за по-дълго време.
 • Балансира мазната кожа
  Хиалуроновата киселина прави повече от това да хидратира и изглажда бръчките. Друго нейно предимство, особено за мазните кожи е, че спомага за балансирането отделянето на себум. Кожата има естествена способност да реагира на околната среда и да произвежда повече или по-малко себум в зависимост от това, от което се нуждае. Голяма част от измиващите продукти за лице премахват не само замърсяванията, но и така наречените полезни масла. В резултат кожата се опитва да коригира този дефицит и отделя повече себум. Кожата лъщи, гримът не се задържа за дълго време, чувстваме се некомфортно. Прилагането на продукт с хиалуронова киселина след внимателно почистване, помага на кожата ви да се хидратира и балансира.

Ние от Verde Mi Vida се радваме да ви представим изцяло обновената серия от натурални кремове за лице с хиалуронова киселина BEAUTY BIOBAZA, която е съобразена с нуждите на всяка възраст и всеки тип кожа

Следете за всички новости в нашата Facebook страница. Там винаги можете да откриете полезна информация или да зададете своя въпрос. Винаги се стараем за отговорим пълноценно и максимално бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed

Меню