Natural CareГрижа за лицето

Автобронзанти пред естествен тен?

Продуктите за изкуствен тен (Автобронзанти) стават все по-популярен начин за постигане на здрав, целунат от слънцето блясък, без да излагате кожата си на вредните ефекти на слънчевите UV лъчи. В тази статия ще проучим защо автобронзантите са по-добър вариант, какво съдържат и как работят, за да ви дадат естествено изглеждащ тен.

Защо продуктите за изкуствен тен са по-добър вариант?

Една от основните причини, поради които автобронзантите са по-добър вариант от слънчевите бани или използването на солариум е, че не излагат кожата ви на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. UV радиацията може да причини увреждане на кожата, преждевременно стареене и повишен риск от рак на кожата. Автобронзантите са безопасен и ефективен начин за постигане на естествено изглеждащ тен, без да излагате кожата си на риск.

Какво съдържа автобронзантът?

Автобронзиращите продукти обикновено съдържат съставка, наречена дихидроксиацетон (DHA), която е отговорна за потъмняването на кожата. В допълнение към DHA, продуктите за изкуствен тен могат да съдържат и други съставки като овлажнители, антиоксиданти и витамини, които помагат за подхранване и защита на кожата ви. Някои автобронзанти може също да съдържат естествени масла, като арганово масло, кокосово масло или масло от жожоба, за да ви помогнат да хидратирате кожата си и да насърчите равномерен, естествено изглеждащ тен.

Какво е Дихидроксиацетон?

Дихидроксиацетон (DHA) е безцветна, без мирис, водоразтворима захар, която обикновено се използва като активна съставка в продуктите за изкуствен тен. Извлича се от естествени източници като захарно цвекло и захарна тръстика.

DHA се използва в продукти за потъмняване повече от 50 години и се счита за безопасна за употреба върху кожата. Одобрен е от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) за употреба в козметични продукти в концентрации до максимум 15%. Освен това е одобрен за употреба в Европейския съюз и много други страни.

Като цяло, DHA е безопасен и ефективен начин за постигане на естествено изглеждащ тен, без да излагате кожата си на вредните ефекти на UV радиацията. Въпреки това, както при всеки козметичен продукт, важно е да го използвате според указанията.

Как действа DHA?

Когато DHA се приложи върху кожата, тя прониква в мъртвите клетки в горния слой на кожата, роговия слой. След като DHA влезе в контакт с аминокиселините в клетките на кожата, възниква химическа реакция, наречена реакция на Maillard. Тази реакция произвежда пигменти с кафяв цвят, известни като меланоидини, които придават вид на тен.

Полученият цвят се развива с течение на времето, обикновено в рамките на няколко часа след прилагането, и може да продължи няколко дни. Дълбочината на цвета зависи от концентрацията на DHA в продукта, количеството нанесен продукт и естествения цвят на вашата кожа. Този цвят обикновено издържа няколко дни и постепенно ще избледнее, докато горният слой на кожата ви се ексфолира естествено. Важно е да се отбележи, че DHA засяга само горния слой на кожата

Съдържание на DHA в продукти за изкуствен тен?

Количеството дихидроксиацетон (DHA), съдържащо се в продуктите за изкуствен тен, може да варира в зависимост от продукта и желаното ниво на цвят. Обикновено автобронзиращите продукти съдържат между 1% и не повече от 15% DHA.

Продуктите с по-ниски концентрации на DHA обикновено произвеждат по-лек, по-плавен тен, който се изгражда след няколко приложения. Продукти с по-високи концентрации на DHA могат да доведат до по-тъмен, по-незабавен тен, но са по-рискови да оставят ивици или неравномерен цвят.

Важно е да се отбележи, че концентрацията на DHA в продукт за изкуствен тен не отговаря непременно на ефективността или качеството на продукта. Ефективността на автобронзиращите продукти зависи и от фактори като метода на нанасяне, подготовката на кожата и качеството на съставките, използвани в продукта.

За какво да внимаваме, когато правим автобронзиране?

За да постигнете най-добри резултати при използване на продукт за изкуствен тен, е важно да подготвите кожата си предварително. Това може да включва ексфолиране на кожата ви, за да премахнете всички мъртви кожни клетки и да се уверите, че кожата ви е чиста и суха, преди да нанесете продукта. Когато нанасяте автобронзиращ продукт, е важно да използвате нежни, кръгови движения, за да сте сигурни, че продуктът е равномерно разпределен върху кожата ви.

Също така е важно да следвате внимателно инструкциите на продукта за изкуствен тен и да избягвате нанасянето на твърде много или твърде малко продукт, тъй като това може да доведе до неравномерен или ивичен тен. Освен това е важно да оставите автобронзанта да изсъхне напълно, преди да се облечете или да си легнете, тъй като това може да помогне да предотвратите оцветяването на дрехите или чаршафите от продукта.

Продуктите за аизкуствен тен могат да съдържат други съставки като овлажнители, антиоксиданти и витамини, които помагат за подхранване и защита на кожата ви. Като следвате внимателно инструкциите на автобронзиращия продукт и предварително подготвите кожата си, можете да постигнете красив, естествено изглеждащ тен, който трае няколко дни.

Автобронзант върху лицето?

Автобронзантите на лицето могат да бъдат чудесен начин да постигнете естествено изглеждащ тен и блясък, без да излагате кожата си на вредното въздействие на UV радиацията. Въпреки това е важно да се подхожда внимателно към автобронзирането на лицето, за да се избегнат евентуални неблагоприятни ефекти.

Ето няколко съвета за автобронзиране на лицето:

 1. Изберете продукт, специално формулиран че е подходящ и за употреба върху лицето. Продуктите за изкуствен тен, предназначени само за употреба върху тялото, може да са твърде груби или изсушаващи деликатната кожа на лицето.
 2. Подгответе кожата си преди нанасяне на продукта. Ексфолирайте нежно, за да премахнете всички мъртви кожни клетки и нанесете лек овлажнител без мазнини, за да сте сигурни, че кожата ви е гладка и хидратирана
 3. Нанесете продукта равномерно, като избягвате очите, устните и ноздрите. Използвайте малко количество от продукта и натрупвайте постепенно, за да избегнете неравномерен или прекалено тъмен резултат.
 4. Нанесете внимателно продукта около линията на косата, челюстта и шията, за да осигурите естествено изглеждащ резултат.
 5. Оставете продукта да изсъхне напълно, преди да нанесете грим или други продукти за грижа за кожата.
 6. Внимавайте колко често нанасяте автобронзант върху лицето си. В зависимост от продукта и желаното ниво на цвят, може да се наложи да го прилагате само веднъж или два пъти седмично, за да поддържате естествено изглеждащ тен.

Като цяло, автобронзирането на лицето може да бъде безопасен и ефективен начин за постигане на естествено изглеждащ блясък, без да излагате кожата си на вредните слънчеви лъчи. Като изберете правилния продукт и следвате тези съвети, можете да се радвате на красив, сияен тен през цялата година.

Автобронзиране и бременност?

Ако сте бременна, може би се чудите дали е безопасно да използвате автобронзиращи продукти. Въпреки че всяка една бременност е строго индивидуална, използването на продукти за изкуствен тен по време на бременност се счита за безопасно. Има обаче някои предпазни мерки, които трябва да вземете, за да сведете до минимум потенциалните рискове.

Когато използвате продукти за изкуствен тен по време на бременност, важно е да изберете продукти, които не съдържат потенциално вредни съставки като парабени, фталати и синтетични аромати. Потърсете продукти, които са с натурален произход и съставки, за да сте сигурни, че са подходящи за употреба по време на бременност.

Като онлайн магазин за натурална козметика, ние от Verde Mi Vida винаги сме в търсене на най-качествените продукти що се отнася до ефект от продукта и неговият чист състав. Ето защо смело можем да ви представим нашите два продукта за автобронзиране от BIOBAZA с 98 % натурални съставки.
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA е 96% натурален продукт
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA е подходящ дори и за хора с чувствителна кожа, бременни и майки, поради натуралния си състав
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA ще ви даде перфектен тен без излагане на слънце
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA е с течна безцветна текстура, която го прави идеален за нанасяне, без да се притеснявате, че кожата ви ще стане на петна
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA се абсорбира бързо от кожата
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA не оставя петна по дрехите
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA е идеален както за тяло, така и за лице
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA е в иновативна опаковка за още по-лесно нанасяне
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA се отмива равномерно във времето
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA има екзотичен натурален аромат на манго, праскова и франджипан
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA съдържа алое, сквалан, алантоин, пантенол и бета каротин
 • Tropic Sun Автобронзиращ мист спрей BIOBAZA съдържа високо качествени натурални съставки и екстракти
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA са концентриран серум за изкуствен тен, който смесвате с предпочитаната от вас хидратираща козметика за лице и тяло.
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA придават на кожата естествен тен без оранжеви оттенъци
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA съдържат натурално извлечен дихидроксиацетон, който е активната съставка, която по естествен начин кара кожата да потъмнява.
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA са лесни и бързи за употреба и чрез тях сами определяте интензивността на тена.
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA съдържат зелен чай и алое вера, които хидратират и подмладяват кожата, като стимулират регенерацията на клетките
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA имат екзотичен аромат на ванилия, карамел и бадем
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA не съдържат парабени, изкуствени аромати и изкуствени оцветители
 • Автобронзиращи капки BIOBAZA съдържат DHA 9,5%
5/5 - (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed