Грижа за лицето

Как да почистваме лицето си правилно в 6 лесни стъпки и кои са най-често допусканите грешки?

Какво толкова? Просто измиване на лицето…правим го цял живот… не е като ядрена физика… Това със сигурност са първите мисли, които минават през всяка една от нас в момента, когато виждаме статии по тази тема.

Истината обаче е че 2 от 4 жени не знаят правилният начин за поддържане на хигиената на лицето. В над 90 % от случаите това е рутина и рефлекс, който имаме всеки ден. Не изисква замисляне, но в крайна сметка се оказва причината за повечето кожни проблеми като акне, проблемна кожа, прекалено изшуване и куп проблеми, които кожата ни индикира, ама ние просто не обръщаме внимание от къде се корени проблема.

Ежедневното почистване на лицето е много повече от просто действие. Важно е какво правите преди това – какви продукти използвате, как оставяте кожата си след него. Независимо дали правите сутришна или вечерна рутина всичко започва с измиването и почистването на лицето. Затова останете с нас до края на статията и се запознайте с нашите съвети и най-често допускани грешки.

Стъпка номер 1 – Първо измийте ръцете си!

Това може да ви звучи тривиално, но ако ръцете ви не са чисти цялата мърсотия и бактерии ще бъдат втрити в кожата на лицето ви. Само като си го помислим и ток минава по тялото ни… така че едно бързо измиване на ръцете и сме готови да продължим!

Можете да разгледате натуралните течни сапуни BIOBAZA, които освен че отстраняват всички замърсявания от ръцете се грижат и за тяхната мекота, комфорт и хидратация.

Стъпка номер 2 – Махни първо грима

Тя се отнася най-вече за дамите, които използват грим ежедневно. Преди да продължите към по-нататъшното си почистване и измиване на лицето си, първо трябва да отстраните грима, за което най-добре и щадящо за кожата би се погрижила добре познатата ни мицеларна вода. Използвайте памучен тампон, напоен с мицеларна вода, и избършете червилото от устните си. Нежно почистете околоочния контур. При затворени очи нежно избършете грима от горните клепачи по посока отгоре надолу. Движенията трябва да са внимателни, с подходящата сила, без да протриват кожата. Използвайте колкото тампона са ви необходими. Върху тях ще остане основното количество от мърсотията и грима, но ако кожата не се измие, замърсяванията ще останат по нея в дълбочина. Нашите предложения за тази стъпка са Мицеларна вода за всеки тип кожа с лайка BIOBAZA и Мицеларна вода за чувствителна кожа с невен BIOBAZA

Стъпка номер 3 – Намокрете лицето си

Важно е да намокрите лицето си с чиста вода. Това можете да направите с напоена кърпа или просто да наплискате лицето си на мивката. За предпочитане е да използвате студената пред топлата вода, защото горещата вода допълнително изсушава кожата.

Стъпка номер 4 – Използвайте нежен почистващ продукт

Сложете в длан малко от продукта, колкото размера на монета. Размажете го в двете си ръце и започнете да го втривате нежно върху лицето си. Бъдете внимателни без да упражнявате натиск и избягвайте контакт с очите. Тази процедура ще премахне мъртвите клетки от кожата, както и праховите частици от повърхността.

За целта може да разгледате предложението ни – Почистващ гел за чувствителна кожа с лайка и цинк – BIOBAZA

Стъпка номер 5 – Изплакнете и подсушете

Премахнете продукта от лицето си, като изплаквате със студена вода. Подсушете с мека кърпа без да оказвате натиск. Много е важно да не търкате и протривате кожата си с хавлиена или каквато и да е кърпа, те се използват само за попиване на водата от лицето.

Стъпка номер 6 – Овлажняване

Освен поради прекомерното изсушаване на кожата след почистване и измиване, нанасянето на хидратиращ крем за лице също така ще забави появата на нови бръчки, съществуващите такива ще изглеждат по-малки. Кожата ви няма да се люспи и изпръхва, особено в по-студените месеци и няма да имате чувство на сърбеж. Хидратираната кожа дори ще подобри цялостния вид на грима ви.

За здрава и сияна кожа ние от Verde Mi Vida искаме да ви предложим нашите помощници в овлажняването: Хидратиращ серум BIOBAZA и Anti-age серум BIOBAZA

Кои са най-големите грешки, които допускаме, докато си мием лицето?

  • Не премахването на грима.

Много от нас бъркат тук. Предполагаме, че гримът ни ще бъде премахнат автоматично с почистването на лицето. Първо трябва да се свали гримът с мицеларна вода за почистване на грим, тоалетно мляко или масло.

  • Използване на кърпички за грим.

Не се заблуждавайте, че кърпичките ви за грим са достатъчни за почистване на лицето ви. Това е груба грешка, която повечето жени правят. Можете да използвате кърпичките само като временна мярка, но не забравяйте да почистите лицето си правилно, веднага след като се върнете у дома.

  • Твърде много търкане

Не бъркайте почистването на лицето с търкането и използването на скрабове. Правете нежни кръгови движения, с които да покриете цялото лице.

  • Използване на сапун

Сапуните причиняват повече щети, отколкото ползи. Обикновено посягаме към сапун под душа, за да почистим лицето си. Никога не правете това, тъй като в крайна сметка ще повредите нежната кожа на лицето си.

  • Използване на грешния почистващ продукт.

Използвайте мек почистващ продукт, който поддържа pH баланса на кожата, без да я изсушава. Освен това разберете типа на кожата си и инвестирайте в продукти, подходящи за вашето лице.

Ние от Verde Mi Vida можем да ви предложим тест в блога си, който можете да си направите и да разберете какъв тип е вашата кожа

  • Не измиване на лицето след премахване на грима

Някои хора след употребата на продукт за почистване на грим, използват мокри кърпички, за да завършат процеса на почистване. Забравете! Най-добрият начин, по който да завършите този ритуал е като изплакнете лицето си с умерено студена вода.

  • Използване на груби и твърди кърпи

Имайте отделна кърпа за лицето си. Не използвайте обикновените си кърпи за душ и за лице. Това е една от най-големите грешки, които повечето от нас правят. Тази малка на вид промяна може да има голямо значение за цялостното здраве на кожата ви.

  • Твърде много пяна

Твърде много пяна не означава нищо. Това е плацебо ефект. Нежните почистващи продукти на основата на гел или крем не се пенят толкова много, но вършат много по-добра работата. Запомнете: твърде много пяна е твърде лошо.

  • Преизмиване

Точно колкото е вредно да не почиствате кожата на лицето си, толкова е вредно и да прекалявате с тази процедура, защото това води до загуба на влагата и дехидратация на кожата. Ограничете почистването на лицето до един или два пъти на ден.

За добрата хигиена и здравата кожа на лицето всичко се свежда до няколко основни стъпки и правила. Надяваме се че сме ви били полезни с тази статия и сте успяли да обогатите или прередите правилно рутината си в почистването на лицето.

4.5/5 - (2)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed