Natural Care

Козметката против изпотяване – приятел или враг?

 

Ползването на продукт против изпотяване е ежедневен ритуал, с който не бихме могли да се разделим. Той ни кара да се чувстваме комфортно и уверени в кожата си. Да изберем подходящия за нас обаче не е никак лесна задача, въпреки огромния избор в магазина от спрейове, стикове, рол – они, пудри и всевъзможни други!

Този продукт може да бъде както наш приятел и да ни вдъхва увереност, така и огромен враг и да нанесе непоправими щети на организма ни. За да бъдем здрави и щастливи с нашата козметика против изпотяване, трябва да четем внимателно етикетите и да избягваме следните топ 3 вредни съставки, характерни за тези продукти:

  1. Парабени – Това са синтетични консерванти, произведени от нефтени продукти, като най-използваните са метил и етил парабените. Получени са по синтетичен начин и са много евтини. Парабените имат за цел да предпазят козметиката от развитие на микроорганизми в определения й срок на трайност. Те нямат цвят и миризма и убиват гъбичките в продуктите. Същото това убиващо действие продължава и в нашия организъм. Лошото е, че те унищожават всички микроорганизми, без разлика дали са полезни или вредни. Конкретните вреди от парабените са алергичните реакции, дерматити.
  2. Алуминий – Често дезодорантите съдържат недопустимо количество алуминий, което е над нормата, определена с директива на ЕС. Това води до ракови заболявания, предимно на гърдата и дори до “Алцхаймер”. Известно е, че в големи количества алуминият представлява нервнопаралитична отрова. С течение на годините, той се отлага в организма, предимно в белите дробове и костната система. Повечето дезодоранти съдържат алуминиеви соли. Те предизвикват свиване на порите на кожата. Целта е намаляване на потенето.
  3. Синтетични аромати и оцветители – ако на етикета видите изписано само аромат, парфюм, оцветител, без да е посочен източника, по-добре пропуснете покупката на подобен продукт. Под общото наименование аромат, парфюм, оцветител могат да се крият множество опасни химикали, част от които токсични. Голям брой от ароматизиращите съставки са алергени и могат да доведат до астма или мигрена. Почти няма козметичен продукт, които да не съдържа някаква комбинация от изкуствени аромати.

Ние от Verde mi Vida ви представяме рол-оните BIOBAZA – перфектното съчетание КАЧЕСТВО/ЦЕНА. Трудно бихте намерили толкова пречистени и натурални део продукти на пазара! Именно затова те са най-продаваният продукт на марката в няколко държави, а сега за първи път и единствено от сайта www.verdemivida.com можете и вие да се сдобиете с един ПРИЯТЕЛ против изпотяване и миризма!

И не забравяйте, това дали един козметичен продукт е ваш приятел или враг, винаги го пише на етикета 😉

Оценете тази страница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed