Грижа за косата

Може ли шампоанът за растеж на косата наистина да накара косата ви да расте?

Може ли шампоанът за растеж на косата наистина да накара косата ви да расте?

Шампоан за растеж на косата 1 - най-добрият
Шампоан за растеж на косата – изберете подходящия за вас

Звучи твърде добре, за да е истина: “използвайте този шампоан за растеж на косата и гледайте как изтънялата ви коса се връща с пълна сила”. За съжаление много продукти, за които се твърди, че насърчават растежа на косата, всъщност не работят. Има обаче някои шампоани за растеж на косата, които са по-ефективни от други на пазара поради различни причини. Някои твърдят, че помагат за растежа на косата, докато други не обещават да направят нищо освен да помогнат на косата да изглежда по-дебела и по-здрава. При наличието на толкова много различни видове шампоани за растеж на косата, как можете да разберете кои си заслужават?

Номерът да намерите най-добрия шампоан за растеж на косата е да вземете такъв, който съдържа съставки, за които е доказано, че подпомагат здравия растеж на косъма. Те влияят на тялото по начини, които могат да помогнат на косата да расте, като например чрез увеличаване на кръвообращението.

Има ли наистина вид шампоан за растеж на косата, който помага на косата да расте по-бързо? Какви съставки трябва да търсите за най-добрия шампоан за растеж на косата и как действат ще разберете по-долу.

Какво представлява шампоанът за растеж на косата?

Шампоан за растеж на косата 2 - дълга и красива коса
Шампоан за растеж на косата – здраве и сила

 

Различните видове шампоан за растеж на косата имат различни действия. Някои видове шампоан за растеж на косата я карат да расте по-бързо и да стане по-здрава, други пък спират развитието на косопада. Други шампоани за растеж на косата ѝ помагат да расте по-силна – така че те поддържат растежа, но не е задължително да увеличават броя на фоликулите, които активно произвеждат коса по скалпа.

Като цяло, шампоан за растеж на косата е всеки шампоан, който е предназначен да помогне на косата ви да расте. Дали тези ползи за растежа на косата са предвидени като по-добро здраве и сила, по-бърз растеж или увеличаване на броя на кичурите, е отворено за тълкуване.

Действат ли наистина шампоаните за растеж на косата?

Дали шампоанът за растеж на косата наистина работи зависи от няколко неща, включително кой шампоан за растеж на косата използвате и какви ползи очаквате да получите от него. Всеки шампоан, който помага да поддържате скалпа и косата си здрав, може да се счита за шампоан за растеж на косата. Имайте предвид, че един ефективен шампоан за растеж на косата не просто кара косата ви да расте. Вместо това, той помага да поддържате косата си здрава, като доставя съставки, които могат да бъдат полезни за косата ви, когато се прилагат локално върху скалпа. Някои от съставките, открити в шампоана за растеж на косата, се намират и в добавки, които насърчават здравето на косата.

Какви съставки има в шампоана за растеж на косата?

Нека разгледаме по-отблизо няколко съставки, открити в шампоаните за растеж на косата, които помагат за растежа ѝ:

 • Биотин – той е витамин В, който играе съществена роля за здравето на вашата кожа, нокти и коса. Биотинът играе важна роля в образуването на кератин, протеинът, който е основният градивен елемент на косата. Това е често срещана съставка в хранителни добавки и шампоани за растеж на косата.Той подобрява метаболитния процес на себума в скалпа и намалява косопада паралелно, подобрявайки здравината на косъма;
 • Ниацин – друга съставка, често срещана в продуктите за растеж на косата. Това е витамин B3, който помага за транспортирането на енергията от храните, които ядем, до всички клетки на тялото. Той превръща въглехидратите в енергия и предотвратява превръщането на тази енергия в мазнини. Ниацинът също така подобрява кръвообращението, увеличава производството на кератин и възстановява ДНК. Установено е, че предизвиква растеж на косата дори когато се прилага локално, поради което често се среща в шампоаните за растеж на косата.
  Шампоан за растеж на косата 3 - запазва косъма
  Шампоан за растеж на косата – по-блестяща и здрава
 • Кофеин – като зелен чай и кафе, също могат да бъдат подходяща съставка в битката срещу косопада, според дерматолозите. Това е така, защото стимулират отслабените корени на косата и ги предпазват от тестостерона, който може да има вредно въздействие върху растежа на косата.
 • Цинк – помага в борбата с пърхота и поддържа скалпа здрав, което насърчава здравия растеж на косата. Този елемент е естествено противовъзпалителен и антибактериален. Наличието на пърхот запушва фоликулите и води до кожни раздразнения, пречещи на правилното развитие на косата. Благодарение на свойствата на цинка в шампоаните за растеж на косата се намаляват възпаленията като по този начин косата става по-плътна, по-здрава и по- блестяща със засилен растеж.
 • Витамин С – благодарение на неговото присъствие в шампоана за растеж на косата, се подобрява функционирането на капилярите, пренасящи кръвта до луковиците на косъма която подпомага укрепването им;
 • Мента – съдържанието ѝ в шампоана за растеж на косата я съживява и премахва излишното омазняване;
 • Бреза – подпомага здравия и естествено блестящ вид на косата ви. Съдържа мед, калций, калий, желязо, магнезий, цинк, танини и множество други компоненти;
 • Пшеничен протеин – неговото съдържание в шампоана за растеж на косата я предпазва от чупене и заздравява косъма;
 • Розмарин – стимулира растежа на коста и намалява косопада;
 • Черен бъз – един от най-силните източници на антиоксиданти, борещи се с оксидативния стрес, който е един от основните виновници за косопада;
 • Дихидрокверцетин-глюкозид (DHQG) – съединение от растителни екстракти, действащо на стволовите клетки в косъма, насърчаващо делението им. Този състав в шампоана за растеж на косата допринася за по-бързото ѝ израстване;
 • Епигалокатехин галат-глюкозид (EGCG2) – това противовъзпалително средство, съдържащо се в шампоана за растеж на косата улавя свободните радикали и поддържа склапа в здравословно състояние;
 • Глицин – изгражда протеините в коста, свързващи се с кератина;
 • Сминдух – неговото съдържание в шампоана за растеж на косата насърчава растежът ѝ. Притежава противогъбични и противовъзпалителни свойства плюс калций, калий, витамини, фосфати, сапонини, фолиева киселина, флавоноиди, протеин, желязо и множество други компоненти от съществено значение за здравината и растежа на косата;

Допълнителни трикове за подпомагане на растежа на косатa

Шампоан за растеж на косата 4 - най-деликатна грижа
Шампоан за растеж на косата – допълнителни ползи

Без значение какъв вид шампоан за растеж на косата използвате, винаги е полезно да масажирате скалпа, когато нанасяте шампоан за растеж на косата. Масажирането на скалпа стимулира кожата и засилва кръвообращението, което гарантира, че космените фоликули получават всички хранителни вещества и кислород, от които се нуждаят, за да бъдат здрави. Използвайте топла вода, за да отворите кутикула, това подпомага премахването на замърсяванията. Сапунисването в корените е от особено значение, защото там косата ви е най-млада и омазнена, бъдете по-нежни със сухите и деликатни краища. Деликатно масажирайте до образуване на обилна пяна и изплакнете обилно с хладка вода. Тя подпомага затварянето на кутикула и не уврежда излишно косъма и запечатва активните вещества на шампоана за растеж на косата. Добавянето на Етерично масло от Розмарин към шампоана за растеж на косата носи допълнителни ползи. Етеричното масло от Розмарин стимулира растежа и намалява косопада. Нашият съвет е да добавяте по 3-4 капки Етерично масло от Розмарин към количеството шампоан за растеж на косата, което ще нанесете докато се къпете, по този начин ще засилите корена и ще стимулирате растежа на косата си.

Какъв е хубавият шампоан за растеж на косата?

Шампоан за растеж на косата 5 -
Шампоан за растеж на косата – подхранва косъма отвътре

Ние от Verde mi Vida препоръчваме да избирате шампоан за растеж на косата с естествени съставки, които помагат за подхранването и здравия растеж на косата отвътре. Изцяло естественият подход е по-малко вероятно да остави неприятни странични ефекти. При подбора на правилния шампоан за растеж на косата следете за липсата на парабени, изкуствени оцветители или добавени ароматизатори. Високото съдържание на антиоксиданти във всеки шампоан за растеж на косата подпомага борбата на косъма с оксидативния стрес. Следете шампоана за растеж на косата, който използвате да не омазнява, лепне и утежнява косата ви. Укрепването на корените и подобряването на кръвообращението в скалпа са от основно значение за действието на всеки шампоан за растеж на косата.

Какво представлява шампоанът за растеж на косата?

Действат ли наистина шампоаните за растеж на косата?

Какви съставки има в шампоана за растеж на косата?

Допълнителни трикове за подпомагане на растежа на косата

Какъв е хубавия шампоан за растеж на косата?

 • Шампоан за растеж на косата 6 - най-ефикасно
  Шампоан за растеж на косата - намалява косопада
5/5 - (7)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed