Natural Care

Защо кожата ни се нуждае от хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Главен компонент на съединителната тъкан, заедно със свързаните с нея белтъци тя изгражда основата на междуклетъчното вещество.

Хиалуроновата киселина е във всички нас още от момента на раждане, но количеството й в организма намалява с възрастта и допринася към процеса на стареене.

Благодарение на спираловидната си структура тя играе ролята на “молекулярна” гъба и привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. По този начин поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процесите на стареене.

Хиалуроновата киселина е отговорна за запазването на влагата в кожата. С напредването на възрастта обаче синтезирането й драстично намалява, като в същото време се ускорява нейното разграждане. Това води до различни негативни последствия, свързани с външния вид и състояние на кожата. Те са свързани най-вече с кожата на лицето и някои специфични негови зони като очи, устни, нос, брадичка и т.н. Изразяват се в появата на бръчки, пигментации и като цяло загубването на типичния свеж и младежки вид на кожата. 

Естественото съдържание на хиалуронова киселина в организма зависи от много фактори. Важно значение има и приемът на някои витамини и минерали (магнезий, желязо, цинк), аскорбинова киселина. При недостиг или излишък на тези вещества синтезът на хиалуронова киселина намалява и се влошава качеството й. Тук на помощ идва козметиката и най-вече използването на крем с хиалуронова киселина.

Продуктите, съдържащи хиалуронова киселина, са с деликатна консистенция, абсорбират се бързо от кожата, без да я омазняват. Редовната им употреба повишава съдържанието на влага в горните клетъчни слоеве, възстановява нормалния й хидробаланс и укрепва съпротивителните й сили. Когато се използва директно върху кожата, посредством определен разкрасяващ продукт, като крем или гел, хиалуроновата киселина хидратира кожата като овлажнител. Буквално привлича влагата от въздуха в кожата и подпомага хидратирането на цялата кожа, посредством циркулацията. Благодарение на този начин на действие, дерматологичният ефект на хидратиране е многократно по-голям в сравнение с този на продукт, базиран на вода и мазнини.

Най-съществените ползи за кожата от хиалуронова киселина:
 • Идеален хидратиращ агент за чувствителна и зряла кожа
  Ако трябва да внимавате за съставките, които поставяте върху кожата си поради алергии или чувствителност, нямате по-добър приятел от хиалуроновата киселина. Това е една от най-добрите съставки за чувствителна кожа. От друга страна, зрялата кожа се нуждае от ежедневни специални грижи, които да намалят вредното влияние на околната среда. Също така хиалуроновата киселина е често използвана съставка в добрия околоочен крем защото кожата в тази зона е тънка, чувствителна и предразположена към появата на първите бръчки.
 • Забавя появата на бръчки
  Загубата на естествената хиалуронова киселина е една от причините за появата на бръчки. Ето защо редица козметични брандове обогатяват своя специализиран крем против бръчки именно с хиалуронова киселина. В резултат кожата има свеж вид, по-здрава е и еластична.
 • Добра хидратация 
  Едно от най-известните предимства на хиалуроновата киселина е способността ѝ да хидратира кожата. Независимо дали сте със суха, смесена към мазна или нормална кожа, тя се нуждае от всекидневна хидратация. В почти всички козметични продукти за подхранване на кожата се съдържа хиалуронова киселина. Нанесена върху кожата тя спомага за задържането на влагата, като хидратирайки я, запазва и нейния младежки вид за по-дълго време.
 • Балансира мазната кожа
  Хиалуроновата киселина прави повече от това да хидратира и изглажда бръчките. Друго нейно предимство, особено за мазните кожи е, че спомага за балансирането отделянето на себум. Кожата има естествена способност да реагира на околната среда и да произвежда повече или по-малко себум в зависимост от това, от което се нуждае. Голяма част от измиващите продукти за лице премахват не само замърсяванията, но и така наречените полезни масла. В резултат кожата се опитва да коригира този дефицит и отделя повече себум. Кожата лъщи, гримът не се задържа за дълго време, чувстваме се некомфортно. Прилагането на продукт с хиалуронова киселина след внимателно почистване, помага на кожата ви да се хидратира и балансира.

Ние от Verde Mi Vida се радваме да ви представим изцяло обновената серия от натурални кремове за лице с хиалуронова киселина BEAUTY BIOBAZA, която е съобразена с нуждите на всяка възраст и всеки тип кожа

Следете за всички новости в нашата Facebook страница. Там винаги можете да откриете полезна информация или да зададете своя въпрос. Винаги се стараем за отговорим пълноценно и максимално бързо.

Оценете тази страница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed