Natural Care

Защо натурална козметика?

Химическа красота – знаем ли всъщност каква вреда нанася тя на телата ни, вътре и отвън? Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и това, което слагаме върху нея, е също толкова важно, колкото храните и напитките, които поемаме. Доказано е, че 60% от състава на продуктите, които слагаме върху кожата ни, навлиза директно в тялото за по-малко от 20 минути.

Чрез кожата ни тялото изхвърля токсини и абсорбира всичко, което му поднасяме. Именно поради тази причина е изключително важно да направим правилния избор при използването на ежедневната ни козметика. Ние от Verde Mi Vida избираме натуралните продукти на BIOBAZA!

Естествените съставки в натуралната козметика помагат на кожата ни да получи необходимите витамини и вещества, от които се нуждае. Тя не съдържа парабени и химикали и е с доказано полезно действие за нашето здраве.

Природата ни е дарила с разнообразие от растения, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките и капилярната циркулация. Тя разполага с всички натурални съставки, които са необходими за естествено хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на нашата кожа. Още от векове хората са използвали многобразието от растения за поддържане на своето здраве и добър външен вид. Именно за това ние не трябва да обръщаме гръб на естествената среда, от която произхожда всичко.

Над 60% от козметиката, която ползваме, навлиза директно в кръвта и лимфата. Представете си всички тези химикали, които се трупат ежедневно в нас, дори благодарение само на лосиона за тяло. Може би ще си кажете, че тези химикали не са чак толкова много. Нали има контрол от страна на институциите? Да, някои химикали могат да присъстват в козметичните продукти до определен процент, но се оказва, че средностатистическият потребител (особено жената) ползва в ежедневието си множество козметични продукти за различни цели. Като включим душ гела, рол она, лосиона за тяло, шампоана, пастата за зъби и така нататък, се оказва, че ежедневно си доставяме солидно количество химикали в организма само от козметиката и то директно през кожата.

Ето защо ние от Verde Mi Vida избираме натуралната козметика BIOBAZA:

  • Натуралната козметика използва чисти растителни екстракти и органични етерични масла, които имат доказано действие в борбата с различни проблеми на кожата и са мощни антиоксиданти.
  • Натуралната козметиката използва естествени хидратиращи, противостареещи и подхранващи съставки, като избягва агресивните.
  • Натуралната козметика също така щади околната среда, като не я замърсява при производство и употреба.
  • В натуралната козметиката се избягва влагането на парабени, синтетични парфюми и изкуствени оцветители, химични антиоксиданти, пропилен гликол и агресивни пенливи агенти. 
Оценете тази страница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed