Natural Care

9 полезни съвета за това как да мием косата си правилно!

Всеки разкрасителен ритуал си има специфична техника, която води до по-добри резултати и миенето на косата не остава по-назад. Прилагането на правилната техника може да увеличи здравето, обема и блясъка на косата.


 

1.Като за начало косата трябва да е много добре намокрена с топла вода, която отваря кутикула и улеснява премахването на замърсяванията.
2. Не използвайте прекалено много шампоан. Ако косата ви е със средна дължина, необходимо ви е една четвърт от шепата.
3. Къде е мястото на шампоана? Косата има нужда от сапунисване само в корените, тъй като там тя е най-млада и най-мазна, докато краищата са най-сухи и деликатни. Оставете шампоанът да премине през цялата дължина на косъма без да го разтривате в нежните краища.
4. Забравете търкането! Нанасяйте измивните продукти много нежно, с леки масажиращи движения от корена към краищата. Като допълнителен бонус, масажът ще увеличи притока на кръв към скалпа, което може да стимулира растежа на косата.
5. Less is more! Избягвайте ежедневното миене! Честотата, с която трябва да миете косата си, зависи изцяло от нейния тип. Опитайте се да сведете измиванията до 2-3 седмично.
6. Как да нанасяте балсам? След като изплакнете шампоана, изстискайте леко водата от косата и нанесете балсама, като започнете от средата на косъма и го разнесете нежно към краищата. Не поставяйте балсам върху корените, тъй като естествените масла, които се намират там, в комбинация с балсама може да омазнят прекомерно косата. Оставете балсамът да действа колкото е необходимо и изплакнете внимателно.
7. При дългите коси – започнете отзад напред. Правилно прочетохте! Ако косата ви е под раменете, е препоръчително да нанесете малко балсам, за да предпазите краищата от изсушаване. След това изплакнете хубаво и нанесете шампоан. Този трик не само ще предпази краищата от изсушаване, но и ще запълни дупките в кутикула с влага, правейки косъма по-гладък и блестящ.
8. Финални щрихи – време е за хладка вода. Тя ще затвори кутикула на косъма, запечатвайки активните вещества и влагата на балсама, с което ще увеличи блясъка на косъма.
9. Излизайки от банята вашата работа все още не е приключила! Тук трябва да използвате кърпа с която да попиете нежно мократа си коса. Начинът, по който третирате косата след измиване, е от жизненоважно значение за цялостното й здраве и външен вид!

И не на последно място подбирайте внимателно вашите продукти за коса!

Структурата на косата претърпява много промени с напредване на възрастта, които я правят по-слаба. Честото боядисване и други химически и топлинни обработки стават причина за нейното ранно увреждане. Използването на натурални шампоани в грижата за здрава и блестяща коса е може би най-ефективният метод за справяне с проблема.

Натуралните шампоани насищат с подхранващи вещества и подържат влагата във вашата коса. Не предизвикват алергии, раздразнения, сухота и други реакции, поради което са предпочитани и от хората с проблемен и чувствителен скалп. Ние от www.verdemivida.com ви препоръчваме гамата натурални шампоани на BIOBAZA.

 

Научете повече информация за шампоан за растеж на косата

5/5 - (1)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Fill out this field
Fill out this field
Моля, въведете валиден имейл адрес.
You need to agree with the terms to proceed