Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA

14.90лв.

  • 94% натурален състав  
  • Хидратира в дълбочина кожата, като заключва влагата за по-дълго време
  • Обновява кожната флора и бариера
  • Подходящ е за всеки тип кожа
  • Съдържа витамини B2, B5, пребиотици, ниацинамид и хиалуронова киселина
  • Със 100% веган съдържание, не съдържа парабени, парафин или глутен
  • Не се препоръчва употребата от бременни и планиращи бременност жени

Опаковката на Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA е 30 мл. 

В наличност

Описание

Защо е необходима употребата на серум за лице?

Най-често серум за лице се използва в допълнение към дневния или нощния крем. Сам по себе си той е най-силното средство за грижа на кожата в домашни условия. В някои случаи серумите могат да се използват и самостоятелно като крем за лице, но за предпочитане е това да става нощем. Тяхната сила се състои в това, че действат по-бързо като попиват веднага в кожата и проникват дълбоко. В състава на серумите за лице са включени по-концентрирани активни съставки с цел по-бързо и ефикасно действие. Серумът решава проблема, а кремът укрепва резултата, когато и двете са от една и съща серия. За да запазите кожата си по-млада за дълго, ще ви помогне серум с антиоксиданти – те намаляват негативното влияние на околната среда. Нанасяйте го най-малко три пъти в седмицата, за да регенерира и подхранва кожата, да ускорява обновяването на клетките и да стимулира производството на колаген.

Хидратация

Хидратацията на лицето е крайно важен аспект от грижата за кожата поради няколко причини. Естествената влага в кожата помага за запазването на нейната еластичност, гладкост и сияен вид. Когато кожата е добре хидратирана, тя изглежда по-млада, по-здрава и по-сияйна. Един от основните начини за хидратация на лицето е посредством използването на козметични продукти, като хидратиращи кремове, серуми и маски. Тези продукти съдържат активни съставки, които помагат за задържане на влагата в кожата, възстановяване на изгубената влага и поддържане на оптималното ниво на хидратация.

Активните съставки в Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA

Пребиотици 

Пребиотиците са вещества, които хранят полезните бактерии в кожния микробиом. Те обикновено са несмилаеми фибри, които се намират в храни като плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Когато се прилагат локално върху кожата, пребиотиците могат да помогнат за насърчаване на растежа на полезните бактерии и да подобрят цялостното здраве на кожния микробиом. Също така спомагат за хидратацията на лицето и лекуват възпалена кожа.

Хиалуронова киселина 

Хиалуроновата киселина е изключително полезна за всички типове кожа, дори и за чувствителната и податлива на несъвършенства. Това се дължи най-вече на нейните успокояващите и хидратиращи свойства прави кожата гладка, мека и дълбоко хидратирана, повишава тонуса и също помага за запазването на тена ѝ. Помага да изглежда по-здрава и по-гъвкава, като същевременно насърчава еластичността ѝ. Установено е, че хиалуроновата киселина повишава нивата на хидратация на кожата с 96% и нейната еластичност с 55%.

Ниацинамид 

Ниацинамидът, известен също като витамин B3, има изкючително полезни и важни ползи за кожата на лицето. Предпазва от външни влияния, изравнява тена, има противовъзпалително действие и намалява появата на фини линии и бръчки. Помага за намаляване на производството на меланин, което помага при хиперпигментацията и възрастовите петна.

Витамини Β2 и Β5 (пантенол) 

Витамин B2, също известен като рибофлавин, и витамин B5, също наричан пантотенова киселина, са два от витамините от група B. Рибофлавинът е важен за здравето на кожата поради своята роля в метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите. Той помага за поддържането на здрава и сияйна кожа. Също така е силен антиоксидант, който помага защитаването на кожата от свободните радикали и оксидативните увреждания, които могат да предизвикат преждевременно стареене на кожата. Пантотеновата киселина е известна със своите хидратиращи свойства. Тя подпомага задържането на влагата в кожата, като я прави мека и хидратирана. Също така участва в процесите на регенерация и подновяване на клетките на кожата, има антиинфламаторни свойства, които могат да помогнат при справянето с възпаленията и акнето на лицето.

Ретинол 

Ретинолът, който е форма на витамин A, е един от най-изследваните и ефективни съставки за грижа за кожата на лицето. Ретинолът е известен със своите анти-ейдж свойства. Той стимулира производството на колаген и еластин в кожата, което води до подобряване на еластичността и нейната текстура. Подпомага ексфолиацията на кожата, като премахва мъртвите клетки от повърхността и насърчава обновяването на клетките. Също така регулира производството на себум (масло) в кожата и предотвратява запушването на порите.

Защо да изберем Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA?
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA е с 94% натурален състав
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA хидратира в дълбочина кожата, като заключва влагата за по-дълго време
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA намалява появата на фини линии и бръчки
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA изглажда кожата и я прави по-сияйна
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA благодарение на пребиотиците обновява кожната флора
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA богат на антиоксиданти
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA съдържа витамини B2, B5, пребиотици, ниацинамид и хиалуронова киселина
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA е със 100% веган съдържание, не съдържа парабени, парафин или глутен
  • Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA не се препоръчва употребата от бременни и планиращи бременност жени
Как да използваме Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA

Разклатете добре преди употреба! Използвайте върху чиста кожа на лицето и шията 2 или 3 пъти седмично вечер/нощ. Препоръчително е да се използва със слънцезащитен крем, особено когато се използва преди излизане на слънце. Не е необходимо да изплаквате. Избягвайте контакт с очите. Можете да изберете IVA NATURA Почистващ гел за лице за почистване на кожата си.

Опаковката на Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA е 30 мл.

Пълен списък със съставки: AQUA, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, DICAPRYLYL CARBONATE, PENTYLENE GLYCOL, GLYCERIN, PARFUM, PANTHENOL, NIACINAMIDE, TOCOPHERYL ACETATE,  INULIN, SODIUM HYALURONATE, FRUCTOSE, RETINYL PALMITATE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, CI 61565, CINNAMYL ALCOHOL

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Двуфазен хидратиращ серум за лице – IVA NATURA”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *